Gelato Naturale Basic + Intermediate Course (ENG)

Dal Vivo o in Live Streaming

Durata 5 days
35 hours
Posti Max 6
Prossima Data 25 - 29 Luglio
2022
Lingua EN
Costo € 2.000 in Classroom - € 1.000 in Live Streaming
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PROSSIME DATE

INIZIO
CORSO
FINE
CORSO
DURATA
CORSO
POSTI
LIBERI
LINGUA
lunedì
25 Luglio
venerdì
29 Luglio
5 days
35 hours
2
course in english language
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Gelato Naturale Basic + Intermediate Course (ENG)

IN CLASSROOM OR LIVE STREAMING

The newly updated Basic + Advanced Course is a necessary step for those who want to create original recipes autonomously. After basic and advanced it’s possible to take a free stage in a Natural Gelateria.

It is also possible to take only basic course

BASIC: This course is catered for aspiring gelato entrepreneurs who wants to take a first step to learn how to produce high quality authentic Italian gelato.

ADVANCED: This course is designed for who would like to differentiate and upgrade the quality of gelato as well as enlarging the product assortment and personalising it.

Programma

BASIC:

  • Gelato: what is it?
  • Raw materials
  • Production method
  • Balancing system Presenti gelato base milk
  • Sorbets – cold method
  • Production Cycle
  • Gelato with inclusions and variegations
  • Milk-based fruit flavors
  • Equipment Choice and Layout Store

ADVANCED:

  • Raw vegan Materials – vegetable milk
  • Alcohol Gelato
  • Fruit and chocolate topping
  • Crunchy inserts
  • Vegan gelato balancing Presenti (fruits, nuts and chocolate)
  • Ingredient replacement method
  • Gelato for people suffering with food intollerance – Allergies and intollerances
  • Yogurt and Frozen Yogurt
  • Infusion technique
  • International flavors with local ingredients and specialties

Obiettivi

BASIC: After the Basic Course you will have a solid knowledge of Italian artisan gelato and you will be able to: understand ingredients and different production methods, produce gelato, sorbet without industrial products, plan your investments, compare retail strategies, respect hygiene criteria in the laboratory.

ADVANCED: At the end of this course you will know all the technical properties of gelato in order to personalise your recipes, thanks to the new knowledge of: composition of ingredients, balancing techniques of vegan gelato, alternative sugar analysis, recognising and correcting defects of gelato.

1
day 1
9.00 - 17.00
7.5 hours
2
day 2
9.00 - 17.00
7.5 hours
3
day 3
9.00 - 17.00
7.5 hours
4
day 4
9.00 - 17.00
7.5 hours
5
day 5
9.00 - 15.00
5 hours

Location corso

SEDE

Gelato Naturale Academy

Via Marsala 19A 58100 Grosseto GR
DOVE ALLOGGIARE

B&B Ricasoli

Via Bettino Ricasoli, 3
58100 Grosseto

+39 348 77 02 458


B&B Le Mura

Piazza del Mercato, 10
58100 Grosseto

+39 349 12 99 213
www.beblemura.it

Acquista Biglietti

Confirmatory deposit for Classroom Course (VAT exempt) € 200,00

Reserve your seat at Basic+Advanced Course [ENG]

Biglietti disponibili: 0
The Confirmatory deposit for Classroom Course (VAT exempt) ticket is sold out. You can try another ticket or another date.
Subscription for Live Streaming Course (VAT exempt) € 1000,00
Biglietti disponibili: 99
The Subscription for Live Streaming Course (VAT exempt) ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

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Corsi del giorno:

10 Giugno

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Corsi del giorno:

11 Giugno

Nessun evento
Corsi del giorno:

12 Giugno

Nessun evento
Corsi del giorno:

13 Giugno

13 - 16 Giugno

Corso Base Gelato Naturale Artigianale corso gelateria in lingua italiana

CORSO IN ITALIANO Rivolto a principianti e gelatieri professionisti che desiderano un gelato 100% artigianale. Tutte le basi teoriche e completa applicazione pratica, dalla ricetta alla vendita del gelato naturale.
Corsi del giorno:

14 Giugno

13 - 16 Giugno

Corso Base Gelato Naturale Artigianale corso gelateria in lingua italiana

CORSO IN ITALIANO Rivolto a principianti e gelatieri professionisti che desiderano un gelato 100% artigianale. Tutte le basi teoriche e completa applicazione pratica, dalla ricetta alla vendita del gelato naturale.
Corsi del giorno:

15 Giugno

13 - 16 Giugno

Corso Base Gelato Naturale Artigianale corso gelateria in lingua italiana

CORSO IN ITALIANO Rivolto a principianti e gelatieri professionisti che desiderano un gelato 100% artigianale. Tutte le basi teoriche e completa applicazione pratica, dalla ricetta alla vendita del gelato naturale.
Corsi del giorno:

16 Giugno

13 - 16 Giugno

Corso Base Gelato Naturale Artigianale corso gelateria in lingua italiana

CORSO IN ITALIANO Rivolto a principianti e gelatieri professionisti che desiderano un gelato 100% artigianale. Tutte le basi teoriche e completa applicazione pratica, dalla ricetta alla vendita del gelato naturale.
Corsi del giorno:

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